EnergyLindas Core Challenge

Att stärka sin bålstyrka finns många skäl till!

Tillsammans med mig som coach och i en grupp blir allt roligare och stor sannolikhet att det verkligen blir av! 🙂

Jag har nu spelat in 90 core-övningar och 18 olika program som ingår i EnergyLindas Core Challenge. Ett program på 6 veckor med 3 pass i veckan.

START: 15 Augusti (Senaste anmälningsdagen den 12 aug).

Upplägget heter Core 500 och innebär att det totalt är 500 repetitioner att utföra på varje pass baserat på 5 nya övningar varje gång. Det tar ca 20-25 minuter att genomföra, beroende på hur mycket vila du behöver och det tempo du har. Så programmet kommer att gå snabbare och snabbare allt eftersom du blir starkare!

Bli inte skrämd av 500 repetitioner. Du kan minska antalet repetitioner eller varv till att börja med eller t.ex. dela upp passet på 2 under dagen. Målet är att klara alla 500 repetitioner, med den vila man själv behöver. Ett mål måste man inte klara på första försöket och du kanske inte heller SKA göra det ifall du inte är tillräckligt stark just nu. Det är ju just det som utmaningen handlar om, att bli starkare med tiden. Ett steg i taget. Övningarna finns också i olika svårighetsgrad. Det kan hända att det även finns övningar som du inte kan/bör utföra alls, om du t.ex. har någon skada att ta hänsyn till, då får vi byta ut den övningen helt enkelt.

Jag har lagt upp en “hemlig” grupp på Facebook för att vi tillsammans ska skapa mer motivation och inspiration att verkligen genomföra övningarna och programmen. Det är ofta inte kunskap som saknas utan motivation och sammanhang och någon som säger vad du ska göra. Där kommer EnergyLinda in och dundrar på. Jag finns med som coach alla dagar i veckan och jobbar på att motivera och inspirera dig till att ta hand om dig på bästa sätt och förstås din core som vi fokuserar på. Förutom alla övningar och program du får, kommer jag lägga ut andra videos i gruppen samt ha livesändningar som jag kommer annonsera om i förväg. Då kan ni direkt chatta med mig, ställa frågor eller bara lyssna till vad jag har att säga eller visa 🙂

Gruppen är också till för att dela med sig av bilder, framgångar, motgångar, frågor, tips och tricks och lite av varje!

© Jennie Kumlin_160412_164

VARFÖR CORE?

Mag-och rygg stöd är enormt viktigt och grunden för all annan träning. I alla fall om man vill undvika skaderisker och utföra övningar på ett bra och säkert sätt.

En stark core ger dig en mycket bättre hållning, du orkar hålla din rygg rak och dra bak axlarna där de ska vara. Du minskar risken för ryggskador och trötthet i ryggen. Du skapar stabilitet och balans i kroppen, vilket i sin tur leder till många positiva effekter. Dessutom blir du även stark i armar, axlar, bröstrygg och till viss del även ben då många av övningarna innefattar fler muskelgrupper än bara mage och ländrygg.

Utfall och armhävningar är ex. på riktigt bra core-övningar, som man kanske inte tänker på i första hand. Så bl.a. dessa övningar i olika former är även de med i programmet. Då jobbar vi extra mkt med full fokus på core och stabilitet i mittpartiet av kroppen.

© Jennie Kumlin_160412_184 kopia

Att bli medlem kostar 350 kronor för 6 veckor.

Länkarna till mina spellistor med övningar och program kommer du ha tillgång till även efter utmaningens slut, så du kan återanvända hur många gånger du vill och önskar.

Du anmäler dig till mig på info@energylinda.com 

Du får då direkt ett svarsbrev med de uppgifter du behöver för att komma igång och bli inbjuden i gruppen.

 

Hör av dig med frågor om du önskar mer information!

Jag hoppas att vi snart ses på min Core Challenge!

© Jennie Kumlin_160412_167

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *