Ju knasigare desto bättre (för mig)

Om att leva sitt liv så som man själv vill… 

…Inte att leva efter vad som passar andra…

IMG_6040

Jag tror jag har funderat en väldigt stor del mitt liv på varför jag “måste”/vill göra saker som de flesta andra inte gör, varför jag inte kan ta det lite lugnare och ha ett “bekvämare” , kanske mer “normalt” liv. Jag klandrade mig själv för det, för att jag alltid var lite annorlunda. “Det måste vara någon fel på mig”, tills för ett par år sedan då jag inom mig på riktigt förstod vem jag verkligen var och att jag älskade mitt liv, mig själv precis som det var och precis som jag är… ” Ju knasigare desto bättre”

Ju mer jag följer det jag har lust för och mina impulser desto mer lever jag och desto mer älskar jag. När mitt undermedvetna talar till mig vill jag lyssna och följa mitt hjärtas röst. Ibland kan det i andras ögon verka förhastat men det är det sällan. Jag tycker det är ganska kul med snabba beslut. Jag är inte rädd för att det blir lite fel ibland heller. Jag är sällan ens rädd för att det blir mycket fel. Även om jag ibland såklart kan ångra saker också. Men det gör jag isåfall snabbt, löser problemet och går vidare. Jag tycker att man måste leva och våga mycket.

Jag är en nyfiken själ. Jag älskar att flytta runt. Uppleva massa saker. Ibland inte bara på gott. Men jag älskar det ändå, så som det är. För livet ska kännas och det får göra ont också. Det ska ibland vara lite läskigt att leva. Jag tänker ofta på det. Jag ställer mig frågan “Känns det här läskigt, obehagligt..? Gör det lite ont i magen? BRA, Isåfall är det förmodligen utmanande och något jag ska göra. Jag har inte ont av det. Vem har bestämt att alla ska göra lika och att det är det bästa för alla? Det finns inget som säger att bara för att du inte vill eller tycker det är en bra idé att det inte kan vara bra för någon annan. Det finns inget rätt eller fel. Bara för att jag älskar att flytta runt eller leva som jag gör tycker jag inte att alla andra också borde göra det.

Vi har alla olika personligheter, olika drömmar, viljor, mål och drivkrafter.

Det är vanligt att man vill sätta människor i fack och det gör vi gärna alla lite till mans. Man vill placera en person på ett visst ställe för att skapa ordning och reda inom sig själv. Om någon gör det som förväntas så blir det mer lugn och ro för omgivning och inom en själv. Om det är viktigt för dig själv att t.ex. ha en fast tjänst och pensionsspara så kommer du förmodligen tycka det är lugnast för dig om andra också gör det. Då slipper man att fundera på om man själv gör rätt eller fel. Då slipper man att utmana sina egna tankar och handlingar.

Människor i min omgivning kan ibland kanske tycka att jag borde lugna ner mig, ta ett vanligt jobb och komma till sans här i Sverige. Att mitt äventyr bara är kortvarigt och ett påhitt som en dag har ett slut. Att det inte går att leva så för resten av livet. “När ska du komma tillbaka från djungeln?”, har jag fått höra, hihi. Det har gått närmare 8 år sedan vi flyttade. Det kan ju vara så att mitt liv verkar jobbigt för en del. Kanske för att de själva inte vågar eller tycker de kan, eller faktiskt att de inte alls vill. För andra är det väldigt lockande och inspirerande.

Man bör vara lite försiktig med att döma andras liv utifrån sina egna referensramar, utifrån vad man själv önskar och vill. Precis som att jag accepterar och respekterar att det finns de som aldrig kan tänka sig att flytta och /eller aldrig vill bo i något annat land. Det är mer än ok för mig. Om alla ville och drömde om samma saker som mig så skulle det nog bli lite tufft och kanske inte ens roligt och utmanande längre… Så det är superbra att vi alla vill olika saker här i livet 🙂

Jag älskar osäkerhet och att inte veta vad som ska hända. Det driver mig framåt. Jag vill inte veta redan nu vilka utmaningar jag ska ställas inför i livet. Jag försöker bara göra mig förberedd på att vad som helst kan hända. Min största investering i mig själv är och har varit att jobba på tilliten till mig själv, till min egen förmåga att klara allt som kommer i min väg. Ibland är jag kaxig och ber universum om något riktigt tufft att sätta tänderna i. Och det kommer ibland. Det ger styrka och mod när man klarar alla livets svängar, känslor och utmaningar. Hur jobbigt det än kan vara att vara mitt i det och svårt att förstå meningen just där och då.

Ofta vill man ha svar på var, när, hur, varför ?? Det är oftast frågor som jag helst inte ens vill besvara. Därför att det hela tiden är föränderligt för mig. Det är ingen större ide jag svarar på var och när. Hur… ja det behöver man inte alltid veta heller, så länge man rör sig och lever så kommer HURET till dig automatiskt. Om du har tillit och vågar tro. Den frågan jag verkligen gillar är varför. Oftast blir svaret varför jag gör någonting: för att jag älskar det, för att jag känner mig fri, för att jag brinner för det, för att det gör mig lycklig.

Varför man gör saker ska man alltid veta. Det är självklart att man ibland måste veta var och när och även hur, så länge det inte blir ett hinder. Ett hur får inte stoppa dig från att göra något du vill för att du inte vet hur du ska göra. När-frågan är bra om du ska uppnå ett specifikt mål och veta när det ska bli klart. Men ibland kan man leva i lite ovisshet. Iallafall vill jag det. Jag gillar på riktigt att inte veta vad som ska hända. Jag blir uttråkad direkt om jag vet för mycket. DÄRMED inte sagt att jag inte har mål och drömmar, att jag inte styr mitt liv. För drömmar och mål har jag massor av, men jag vet också att de kan förändras med tiden. Är man öppen och med tentaklerna ute kan allt hända på vägen. Jag styr mitt liv i alla högsta grad anser jag själv. Jag låter inte längre slumpen avgöra vart livet styr mig. Jag har kommandot. Men jag är väldigt öppen i mitt sinne så jag fattar ständigt beslut även om jag lyssnar mkt på min intuition och låter människor jag möter öppna nya dörrar och vägar. För allt leder mot FRIHET för mig. Att inte vara styrd av ett samhälle/land/kultur är för mig t.ex. en enorm frihet. Jag är mitt eget land, min egen kultur så långt det bara är möjligt.

Det är ibland svårt att inte bli påverkad av andras åsikter, men jag anser att man måste försöka så mycket det går att följa sitt hjärta, leva sitt liv så som man själv önskar och våga stå för det.

Jag blir också påverkad ibland. Ibland kommer det innanför mitt skal och jag önskar jag kunde vara alla till lags. Jag brukar dock inse snabbt att det är en fullkomligt omöjlig uppgift. Man kan inte ens bli omtyckt av alla. Det är så det är och det är allra bäst att förlika sig med det. Att se det som en vinst istället när folk har åsikter om ens person eller liv. Jag har för det allra mesta inte så ont av det längre. Det är ju en komplimang att vara ett samtalsämne, oavsett vad som nu än sägs. Men jag tycker fortfarande att det är väldigt trevligt förstås när det sägs bra saker, det erkänner jag. Men jag är ok med lite motstånd ibland också.

Följ ditt hjärta och hitta alltid svaret på varför du gör som du gör. Vad är syftet, målet? vart ska du? vem är du? vad vill du med ditt liv?

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *