Like a wogging in a park

Lågsäsongen är här…

Klong Dao beach ligger ganska öde nu och alla andra stränder på Koh Lanta också för den delen. Men av någon anledning “dör” Klong dao beach först av alla och mer liv och rörelse hittar man i Klong kong eller snarare Klong nin beach. Inte för att det är crowded direkt men fler ställen är öppna och fler turister ses.

IMG_9279

IMG_9284

 

Mina klasser är avslutade sedan sista april. Vila, återhämtning, reflektion, summering av säsongen, planering inför nästa, egen träning är här… Tid att “blogga” igen är här. Åh vad jag längtat. Efter att skriva, efter att förmedla, inspirera, låta tankarna flöda… Nu är den tiden här igen och du kommer att få höra mer från mig nu en tid… Om du vill förstås… 🙂

IMG_8621

I ett år har jag vilat mina ben från att springa. Rejäl inflammation i baksida lår, efter lite väl mkt skuttande första säsongen, vilket resulterade i ett års “vila” från all form av träning som jag kände belastade baksidan. Det var egentligen bara löpning och PW samt ibland baksida lår övningar på gymmet. Mina burpees och armhävningar har gått varma som alla som tränat med mig i år fått smaka på 😉

Jag har testat joggat lite under sista månaden, väldigt lugnt och det känns bra. Har inte som sikte att springa några lopp eller långdistans men det är så jäkla skönt att kunna springa åtminstone 5 kilometer lätt….

Längtar efter Sverige nu, men tills vidare får min lilla park på Long beach duga…

IMG_7322

Idag blev det “wogging” som jag tycker är ett grymt bra sätt för att komma igång med jogging. Man kan fortsätta “wogga” om man vill det också. Det är väldigt bra förbränning om man är ute efter den effekten.

Wogging är en kombination av walking och jogging förstås. Hur man gör upplägget kan variera i oändligheten. Idag körde jag 5 min jogging som start och fortsatte sedan med 2 min PW och 2 min Jogging om vartannat i 60 minuter, sedan är det bara att öka på jogging-intervallerna så mkt man vill. Men om du ska dra igång efter lång vila rekommenderar jag att ta det lite lugnare än du både vill och tror. Låt senor och ligament och allt annat i kroppen hänga med så slipper du troligen skador och annat tjafs på vägen. Ta en liten bit i taget och njut av framstegen. Njut av att du kan mer men håller tillbaka för att du är snäll mot dig själv och för att du tar hand om dig och lyssnar till din kropp!

IMG_8401

Sköna morgonpromenader kommer bli mer av nu igen. Har saknat det, men återigen längtar jag efter att gå ut i skogen i Sverige nu. Friskheten, kylan…. den är oslagbar även om jag njuter av strand och hav…

IMG_8936

Sunset PW är inte helt fel heller…

IMG_7676

Jag stannar maj månad här och fortsätter njuter av naturen, vilan och värmen. Men jag längtar mer än någonsin hem till Sverige… Det gör jag…

Vi hörs snart igen. Må gott och lev livet med passion!

2 comments

  1. Åh tack fina du! 🙂 Vi ses snart i kylan! Kramar i massor

  2. Underbart att höra att du har det bra. Hade varit fantastiskt med en liten catch up och höra mer om allt, känns som vi har mycket att prata om.
    Kram fina Linda ❤️

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *