Låt det vara tyst ibland

Stäng av alla ljud och lyssna till dig själv

IMG_8072

OM du nu har lyxen att ibland få vara för dig själv… Jag hoppas verkligen det, även om du har 3, 4, 5 barn 🙂 Särskilt då hoppas jag det. Kanske går du på egna promenader eller joggingturer ibland. Att vara i naturen hjälper förstås till. (Att ställa sig på gymmets löpband är inte samma sak. Iaf inte om man vill få lugn och ro, bara vara med sig själv och höra sin egen inre röst. Kanske klarar du det, men distraktionerna är ganska många i en lokal med andra människor).

Ta tillfället i akt att lyssna på vad du själv har att säga. Stäng inte ner din inre röst med musik, ljudböcker, filmer och annat som stänger ute dig själv. I alla fall inte hela tiden. I alla fall inte då du har behov att hitta svar inom dig. Det kan ju vara olika perioder i livet förstås. Men oavsett om man har stort eller litet behov just nu, så tror jag det är väldigt sunt att stämma av lite då och då för sig själv att man är nöjd med livet och att det går i den riktning man vill… och att då verkligen hitta svaren inom sig. Allt du någonsin behöver veta finns redan inom dig..

I en veckas tid ungefär har jag kört “wogging” i long beach park, 1 timme. Jag har i åtminstone under 15 års tid nästan varje morgon gått promenader och ofta utan musik för att planera min dag, lyssna till mig själv, skapa motivation och låta tankar och känslor flöda fritt. Jag har inte gjort det på länge nu eftersom jag kört mina klasser och inte kommit ut på egna träningsrundor på länge. Jag hade lagt dessa viktiga stunder på hyllan, men dags att damma av dem igen kom jag lyckligtvis på häromdagen.

IMG_2554

Mina hörlurar var inte sköna att springa med och ville inte ha telefonen i handen. Det går ju lätt att lösa iofs och jag har båda Iphone armbandsficka och andra hörlurar, men istället tvingade jag mig till att lyssna på mig själv och mina tankar. Ett sådant elände, ha ha. Mycket som snurrar märkte jag. Vad vill jag, vart ska jag, hur vill jag leva, vad vill jag förändra, vad vill jag behålla i mitt liv??? Många saker var lätt att reda ut, men vissa saker sitter kanske lite hårdare.

Jag gjorde så här att varje morgon den här veckan ställde jag mig en fråga… tex, hur vill jag göra med min business? vad är bra, vad vill jag utveckla, ska jag ta bort något, är jag på väg mot mitt mål? mot det jag verkligen vill göra och önskar allra mest?

Först kom ingenting, sen ingenting… jag sprang vidare. Bekymrar mig inte för att det ibland tar tid att väcka sin inre röst, sin inre vägvisare. Jag släppte alla tankar, lyssnade på fåglarna, på havets brus. Varje gång jag sprang längs havet, stranden, tittade ut över horisonten så sa jag TACK, TACK, TACK för att du finns, för att du hjälper mig, för att du skrattar med mig, för att du älskar mig, för att du vägleder mig, för att du gråter med mig, för att du guidar mig, för att du finns här när jag behöver…. (Jag riktar min uppmärksamhet mot universum även om det egentligen är mig själv jag talar med), fast jag vet att det finns andra krafter där ute… men det behöver inte alla tro på.

Efter ett tag börjar det flasha idéer, ibland korta filmer, bilder, sekvenser. Det är så det fungerar i meditationer och djupa avslappningar. Ju mer du övar desto lättare och snabbare kommer det till dig. När du är tillräckligt avslappnad och fri från alla måsten, och framförallt alla rädslor och kanske “fel röster” som talar om vad du borde göra, det är då din inre röst kan komma fram och tala om vad du verkligen vill och vad du verkligen ska göra…..

IMG_2124

Önskar dig en underbar söndag!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *