Träning- och semestertankar

Semester, vila, mys, massa god mat, efterrätter, sangria, kall cerveza, fantastiska viner, träning- går det ihop?

Nja det gör det väl inte direkt…

Eftersom jag reser mycket kan jag inte unna mig allt jag vill hela tiden när jag är iväg, men jag brukar bestämma mig innan för vad jag behöver och vill just nu. Att behöva och vilja är inte alls samma sak, så där gäller det att kunna se på sig själv lite utifrån, med andra ögon. Jag tror att kroppen då och då kan må bra av att vila en vecka eller 2 i sträck (om man tränar mkt i övrigt) så det brukar jag se till att göra iaf en gång om året. De flesta resor blir en kombination av träning och äta gott, men kanske dra in på alkoholen för att orka träna dagen efter. Det mår jag väl allra bäst av även om det är tråkigt ibland. Man vill ju alltid ha ALLT, eller hur? Men mycket mat och efterrätter samt alkohol sätter spår i kroppen utan tvivel… Inte bara att man går upp i vikt, det brukar dra ner energin och livsglädjen också på (kanske inte under tiden man njuter av det man stoppar i sig,  men efteråt), iaf för mig. Eftersom jag inte har någon vana inne blir det märkbart vilken chock det blir för kroppen. Det är dock värt det ibland tycker jag trots allt. Om det är för en kort tid.

Denna resan jag precis var på i Barcelona blev nästan igen träning alls. Det är svårt för mig, men jag har gett mig fasen på att jag ska klara att vila, vara så balanserad jag kan i livet. Att både träna mycket och äta sunt men också kunna njuta när tillfällen kommer. Jag vill verkligen inte gå miste om allt gott och trevligt för att alltid vara i toppform. Jag vill hellre vara en god förebild och visa att man kan “leva” också även om man älskar att träna och ta hand om sig. Livet är inte bara träning, långt ifrån.

Jag åt fantastiska efterrätter, massa mat och drack någon form av alkohol varje dag. Det läskiga är att man vänjer sig så fort och det kändes som att jag lätt kunde byta livsstil och skita i allt med träning och bara sitta och mysa med en sangria i handen och äta tuna tartar, gåslever, ostron, jamón, tapas av alla de slag hela dagarna.

Träningen denna resa blev det lite lätt underhållning bara. Den träning jag då gör ett par gånger under veckan är ett enkelt snabbt program utan vikter, typ cirkelträning eller tabata och mitt pass Core-500. Det är så skön träning för hela kroppen, det bränner bra och man får rörelse i alla delar av kroppen. Ibland kör jag på crosstrainer eller löpband ca 30 minuter också. Är man van vid att träna mkt är det inte bara att sluta tvärt faktiskt. Jag blir ofta väldigt stel första dagarna utan träning och kan få ont av att inte få min dagliga dos av rörelse och blodgenomströmning. Det gör att jag bör göra något lätt för att bara underhålla lite och inte vara helt still. En hel del promenader i staden blev det förstås också, men mest låg jag nog eller satt 🙂

IMG_6992

 

 

Denna magiskt goda cheesecake på Bocca Grande åt jag 3 gånger under mina 7 dagar i Barcelona 🙂 Världsklass.

IMG_7037

 

 

Här kör jag mitt Core 500 program. På bilder och social media ser det lätt ut som jag tränar hela tiden, fast det inte alls är sanningen.

IMG_7083

 

På ett 20 minuters pass kan man hinna med hur mkt som helst och det kan vara hur tungt som helst, beroende på övningarnas svårighetsgrad.

IMG_7094

 

I EnergyLindas nästa utmaning efter Core Challenge (som nu är i full rulle) blir det Bootcamp Challenge -24 program (6 veckor) med hemma träning utan vikter. Jag spelar in alla på video förstås och är med och peppar under passet. Det kommer bli massa olika upplägg och även rörelse/balansträning, så det ska utmana kroppen på alla de vis. Inte bara burpees 😉

Mer om detta kommer dyka upp. Gruppen startar i oktober.

Ha en fin dag, kramar Linda

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *