Gör konditionsträningen roligare

Cykling på motionscykel är riktigt bra om man vill bränna kalorier och fett

Det kanske inte alltid är superkul att sitta där och trampa dock, men jag ska ge dig några tips som iaf jag tycker gör det hela roligare. Det finns förstås många många sätt att bränna kalorier, men jag tycker verkligen att cykling tar riktigt riktigt bra, samtidigt som man får jobba med mjölksyra i benen och få starkare, mer muskulösa ben.

Jag brukar bestämma mig innan hur många kalorier jag vill bränna. Ofta kör jag 300 kcal. Då är det upp till mig hur snabbt jag vill bli av med min uppgift och hur tungt jag vill köra. Jag kan välja att ta det lite lugnare och ligga på en mer lågintensiv träning eller höja pulsen och mjölksyran och trampa på för kung och fosterland.  Jag brukar försöka ligga på ca 100 kcal/10:e minut som en måttstock.

Att ha ett mål gör det mkt roligare än att “bara” köra 30 minuter t.ex. Man kan följa med kalori för kalori som man bränner. Det motiverar mig 🙂 

 

Ibland bestämmer jag mig för ett visst antal låtar som jag ska cykla. Tex. 8 låtar. Då har jag inget mål hur många kalorier, mer än att jag ska ta mig igenom de 8 låtarna och köra på så mycket jag orkar.

IMG_7536 (1)

IMG_7535

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *