!Bara att göra!

Förändring Utveckling Vilja Nyfikenhet Motgångar Drivkrafter

 

Jag kan inte sticka under stolen med att jag är snabb i svängarna, att jag älskar (men även ibland starkt ogillar) förändringar, att jag är nyfiken, att jag hela tiden vill lära något nytt, att jag alltid sätter upp nya mål och utmaningar, stora som små. Det är skitjobbigt ibland att vara Linda, haha.  Jag har dock lärt mig att verkligen gilla mig för den jag är, lärt mig att jag inte alls mår dåligt av förändringar eller tycker det är jobbigt. Det verkar mest vara andra omkring som kan bli lite stressade ibland 🙂  Att inte veta vad som händer nästa månad eller nästa säsong är nästan ett måste för mig. Det är spännande. Det håller mig levande och i ständig utveckling. Vi är alla olika. Många kan nog känna igen sig i att de gillar att starta upp, vara kontrollerat impulsiv, hoppa på nya projekt. Att vara en “starter”. En starter gillar oftast inte att förvalta särskilt mycket, därför är det bra för dessa personer att arbeta med projekt som är föränderliga eller finns ett slut på 😉

 

På Koh Lanta har det funnits oändligt med förändring, förnyelse och nya utmaningar så en sån som mig står ur ganska länge då!IMG_7384

Åren ( nu mer över 6 år) på Koh Lanta har varit guld för mig och min personliga utveckling. Jag har ständigt tagit mig an nya utmaningar och haft motgångar, utveckling och lärdomar att ta mig igenom. Jag har älskat det enormt men även stundtals hatat det. Tillsammans med Tommy har jag drivit en mindre resort, jag har startat en egen restaurang med allt vad det innebär att starta företag i Thailand, haft en rad spännande anställda under åren, jag öppnade ytterligare en restaurang under ett år tillsammans med Martin och Frida, sedan gav jag mig in på ytterligare en passion; träning/hälsa och startade då Energy Linda. Genom att jag flera gånger “börjat om” har det öppnat mina sinnen massor vilket också ledde mig till något helt nytt – energi healing. Jag är stolt över att jag idag har fler nyklar till mitt inre, till mitt undermedvetna och den läkningskraft vi har inom oss och att jag genom den healing jag utför kan hjälpa så många fler människor att må bättre både fysiskt och psykiskt.

 

Älskar att åka moppe. “Greenseason” 2010

IMG_0018_2

Det fanns motstånd och rädslor i allt nytt jag tog mig för, som jag idag nästan glömt. Allt känns väldigt mycket lättare nu; att bara starta något nytt känns idag naturligt. Att byta spår, att göra det jag älskar, att våga, att leva. Innan vi flyttade till Koh Lanta så drömde jag om att få starta eget, att få jobba med lifecoaching och träning, att inspirera andra till att leva precis så som de vill leva – vad det nu innebär för just var och en av oss. Att ta tag i det man drömmer om och sätta det i verket. Att inom alla områden i livet må bra och känna sig tillfreds.

Lindas restaurant & Lounge 2011-2013

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Jag var för rädd de första åren för att satsa på min dröm fullt ut. Jag hade också ganska fullt upp att förverkliga en rad andra drömmar under tiden. Men nu sitter jag här och inser att jag gör ju precis det som jag drömde om precis innan vi packade väskorna och for till Koh Lanta. Idag kan jag skratta lite åt de rädslor jag hade. Le åt att jag kanske inte trodde på mig själv tillräckligt. Den erfarenheten ska jag ta med mig nu in i nästa utmaning inom försäljning och fastigheter. Jag ska tänka att om några år sitter jag här och skrattar igen för att jag inte kan förstå hur lätt det har varit och att man kan göra precis allt man vill och drömmer om. Ingenting är för svårt och allt är verkligen möjligt.

Allt du kan visualisera och ha i dina tankar kan du också förverkliga i livet

 

© Jennie Kumlin_132

Jag har såklart mig själv att tacka för mycket men utan Tommy kanske jag aldrig vågat, jag kanske aldrig hade gjort allt jag gjort eller nu gör. Troligen inte. Min tacksamhet är enorm. Just i denna stund kan jag inte finna ord vad det betyder att ha någon som tror på ens förmågor, som ser vägarna och det enkla. Någon som lätt ser möjligheterna och vägen till målet. Tommy är min idol. Hans styrka och drivkraft är enorm och fått även mig att växa så det knakar.

Det bästa som hänt mig i min personliga utveckling är möjligen Tommys ord: DET ÄR BARA ATT GÖRA! Ooohhhh, om ni visste vad jag har varit arg många gånger. Hur kan man säga något så dumt som att “Det är bara att göra”, haha!!!  Det vet ju vem som helst att det finns massa hinder och massa saker man måste vara bra på INNAN man sätter igång med att bara göra. Jag vet inte hur många gånger han har sagt till mig att jag ska sätta igång och bara kasta mig ut och detta llllååååångt innan jag själv tyckte att jag var färdig. Första gången testade jag i tron om att jag skulle bevisa för Tommy att det VISST inte är så lätt som han tror!

 

Äventyret på Koh Lanta kan vara jobbigt ibland. Tur att man kan ha lite kul med varandra på vägen 😉

IMG_0024

Men…. jag hade fel varje gång. Jag erkänner. Det är bara att lära av de bästa och sluta kämpa emot. Det ÄR verkligen att “bara” att sätta igång OCH man lär ju sig på vägen. Ofta blir man till och med bättre på det man gör för att man vill så mycket och kanske är så rädd att man inte ska lyckas så man kämpar hårdare. Jag tror fortfarande förstås på att förarbete och kunskap krävs. Vill du bli läkare så är det självklart att du måste studera några år först 😉 Men jag pratar mer om sådana saker som man faktiskt kan göra på direkten. Jag pratar om den där tiden då man bara tror att måste kunna så mycket mer eller veta så mycket mer, eller kanske tror att det krävs mer pengar osv… Att man måste “ladda” lite till, veta lite mer, fila lite mer på sina idéer…

GÖR DET NU! Är ord som ofta klingar i mitt huvud. När jag maskar mig på grund av rädsla så vet jag det idag. Då är det bara att bekänna färg och sätta igång.

Idag hjälper jag till och med andra att ta tag i saker, sina drömmar, mål, att bara göra, att tro på sig själva, att leva mer så som man vill, att ta sig över motgångar och lära känna sig själva. Tommys kloka “läskiga” ord lever vidare genom mig. Jag har blivit bra på att se andras rädslor, genom mina egna rädslor och genom att jag tagit mig igenom dem. Jag är hel, jag har klarat mig och det bra också. Jag älskar det läskiga, tokiga, underbara livet. Jag har lärt mig att för det mesta att gilla mina motgångar på vägen också, men framförallt att genomskåda dem och inte låta livet och tiden rinna ur mina händer.

 

Cozy guesthouse 2011, Koh Lanta

linda tommy

Nu jobbar jag och Tommy ihop igen. Det var ett antal år sedan nu. Det är underbart att få dela ännu mer av livet och dagens sysslor. Jag njuter av att få lära mig mer och utmana mig själv. Jag jobbar ju även till viss del med klasser, PT, coaching och healing i vanlig ordning.. men det vet ni ju redan 🙂

Idag gör jag vågen för Tommy. För min idol. För min hjälte. Jag tackar och bockar och bugar för att han finns i mitt liv.

Songkran April 2010

IMG_0017

 

 

 

 

2 comments

 1. Hej!
  Är på väg till Koh Lanta i januari. Vill gärna hålla igång träningen. Har du klasser? Skulle också gärna gå på yoga samt testa paddling på bräda. Ge mig alla tips du har! 🙂

  Carina

 2. Hejsan! 🙂

  Jag har klasser i cirkelträning och bootcamp, men tyvärr inte SUP fitness i år. Det går ju att hyra bräda och köra ändå, men inte mina klasser då.

  Vart kommer du bo? Vore kul om du hängde på 7 träningen i Long beach park!

  Kram Linda

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *