Klockan är 05.05 ögonen svider, katten klöser på mina ben

Det är inte varje dag som benen hoppar och studsar när jag vaknar…

Nä faktiskt inte…. 😉 Klockan ringer 05.05 och det känns som det är föööör tidigt. Just idag är det alldeles för tidigt.

Jag är nog alltid glad ändå, har inget “dåligt morgonhumör” men ibland vill även jag sova en stund till… bara en liten stund till..

Om 1 timme och 55 minuter ska jag vara superpigg, leende och göra burpees, stjärnhopp, armhävningar och massa annat hurtigt….och dessutom se till att alla andra också gör det. Ibland, vissa dagar känns tyngre än andra att motivera mig själv…

 Ha ha, så här kan Energy-Linda se ut klockan 5 på morgonen 😉

IMG_7729

Så vad gör jag de första två timmarna på dagen mellan 5-7 för att skapa energi och lust?

Först och främst för att må bra, orka och samtidigt ha roligt under dagen är bra nattsömn och näringsrik mat helt avgörande. Så sena kvällar och näringsfattig och/eller “sockrig” kost är rena döden för energin och välmående. Vill man vara pigg och glad så är det INTE kexchoklad som gäller, men ibland väljer man onyttigt ändå ibland och får kämpa lite mer sen för att orka. Det är alltid ett val man har.

BRA Rutiner är ett måste.

Jag har skapat bra vanor och rutiner på morgonen som jag alltid håller fast vid oavsett jag är trött eller inte, oavsett om jag vill eller inte så gör jag det.

  •  Så fort jag vaknar och hur jag än känner så säger jag till mig själv: TACK för ännu en dag. Idag blir en fantastisk dag och massa roliga saker kommer hända. Så skynda upp och påbörja dagen. (jag kan skratta åt mig själv när jag gör det ibland, men det funkar ändå)
  • Dricker ett glas citronvatten som bland annat balanserar PH värdet och gör det lättare att få i sig nödvändigt vatten på morgonen. Fixar sen en kopp te för mysfaktorn
  • checkar av hur jag mår i kropp och själ. Om behov av någon form av energihealing finns så lägger jag tid på det en stund. Att “läka” sig själv kan innebära att man bara stannar upp och lyssnar på sina signaler. Känner man t.ex. oro eller annan känsla i kroppen, så frågar man sig själv varför och “pratar” med sig själv. Kan man göra något åt det? Gör det då så fort som möjligt. Ibland räcker det med att ställa sig frågan: Vad är det värsta som kan hända? Bara genom att identifiera vad det är som pågår i tankar och känslor och fundera kring vad man har och lära av detta, istället för att tränga undan och köra på så kommer vi en bra bit i vår egen “läkning” och undviker att bli sjuka (stressade) av alla känslor och tankar som pågår.
  • Läser ett brev jag skrivit till mig själv som inspirerar mig, som påminner mig om saker jag tycker är viktigt, hur jag vill möta dagen, hur jag vill vara som person, vad jag är bra på. Vilken livsuppgift jag har. Det får mig att känna inspiration för dagen och motivation att ge sig i väg ut och sätta igång med dagens äventyr.
  • Läser mina övergripande mål och kollar av att jag är på rätt väg, samt dagens målsättningar. När man vet vart man ska i livet, blir allt mycket lättare och roligare.
  • Om jag hittar en uppgift som jag helst inte vill göra eller skjuter på så tar jag mig an utmaningen direkt. Jag kallar dessa uppgifter GRODOR och ser till att äta en groda varje morgon så fort jag kan. Det skapar energi för dagen (att ha uppgifter man skjuter på eller hittar ursäkter för att slippa sänker ner oss och gör oss mindre effektiva. Många går omkring med oro i magen hela dagen för en uppgift man tycker är jobbig att uträtta. Det är väldigt dumt förstås. Det kan bli mycket kaffedrickande eller andra undanflykter 😉 om man inte är vaksam.! Se alltid till att ha tänket: DO IT NOW! Ät grodan/grodorna så fort du kan och du kommer må mycket bättre under dagen).
  • Jag stretchar sedan i 5-10 minuter och använder min foamroller för att sträcka ut bröstryggen eller “rulla ut” benen.
  • Jag tar 10 djupa långsamma andetag och bestämmer mig för att vara mindful under dagen, att andas lugnt och vara här och nu så mycket det bara går.
  • Rörelse! skapar energi. Om jag är jättetrött eller seg sätter jag på musik och dansar loss lite i några minuter 🙂 (Hörlurar på för att inte få arga grannar). Det får mig både pigg och glad på bara några minuter.

 

Ja, det här är nog de viktigaste rutinerna jag har på morgonen och det tar mig oftast inte mer än ca 30-40 minuter att komma i form till en glad och energifylld Linda. Jag har ju bestämt mig för att ha extra mycket energi också,  mer än de flesta, så jag sen kan dela med mig under dagen, inspirera, motivera och entusiasmera och då gäller det att spara noga på sina energier, sova, äta, träna bra, återhämta sig, andas rätt, meditation med mera…

Sedan använder jag resten av tiden fram till 06.45 till packa i ordning mina saker, äta ett ägg eller proteinpulver, kolla och svara på mail eller andra meddelanden som trillat in under natten. Det är dock viktigt att ta en stund på morgonen och bestämma sin dag INNAN man kollar mail, nyheter mm. Det är lätt att bli distraherad annars, att man tappar fokus på det som är viktigt eller att man får negativa tankar/energier från omvärlden…. jag håller mig i min egen bubbla tills jag är fulltankad och sen är jag redo att möta dagens utmaningar och roliga äventyr.

KRAM från mig

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *