Stanna upp…

…stilla dina tankar och upplev vad du har omkring dig

 (inlägg från 22 oktober)

Jag vet att livet är stressigt och det är mycket hinna med i livet för de allra flesta av oss. Men om du aldrig stannar upp missar du poängen med hela livet (som jag ser det). Om du inte känner, luktar, hör, ser, smakar på livet och det du har omkring dig så går du runt och inte riktigt lever. Jag är övertygad om att vi har fått våra sinnen av en speciell anledning, nämligen att vi ska ANVÄNDA DEM :) Jag tror att det är en stor del av varför våra fysiska kroppar existerar på jorden. Vi ska njuta och uppleva, känna kärlek och glädje. När vi är medvetna om vad vi gör, när vi äter, när vi lyssnar på musik, när vi ser på något vackert, när vi känner underbara dofter med mera då lever vi. Det är då vi är här och nu, inte förut eller framåt. Det är då vi känner lycka och mening. När vi stannar till, andas in och njuter. När vi är medvetna i NUET.

Ta så många sekunder, minuter som du kan varje dag att stanna upp lite grann.

 

På väg till bootcampen idag stannade jag och begrundade naturen. Jag älskar det här berget. Jag stannar ofta och bara andas och njuter. Berg eller hav, det är magiskt. Känner tacksamhet för allt vi har omkring oss.

IMG_6818

Under bootcampen, mitt i livet, mitt under rushen (bootacamp rushen ;) )  ägnar jag mig åt tacksamhet att kunna göra det jag älskar att göra och att jag möter så många fantastiska människor varje dag. Jag behöver inte försvinna iväg och meditera för att känna tacksamhet eller för att vara här och nu. Det går att uppleva i stunden, med människor omkring dig, när du pratar med någon, när du ger instruktioner om nästa övning, vad du än gör.

Tacksamheten finns med mig hela tiden och jag är medveten om den.

IMG_6828

 

Oavsett vart du är, vilken miljö du har omkring dig så kan du alltid finna anledningar att stanna upp och känna, uppleva. Det går att få in mindfulness i vardagen. Det lugnar, det minskar stress, det gör dig lyckligare. Du behöver inte stanna upp rent fysiskt (även om det självklart är ett måste också ibland, men jag menar att du måste inte sitta ner och meditera) du kan känna, uppleva och vara tacksam under tiden du jobbar, under tiden du är med dina barn, medan du kör bil till och från jobbet. När som helst.

Det är värt varje sekund som du tar dig tid åt att bara vara och känna, se, höra, smaka, lukta…. :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *