Mera BOOST och kärlek till din själ

TACKSAMHET! Det skapar en enorm energi, kärlek och lycka.

I förra inlägget pratade jag om att skriva ett morgonbrev till sig själv för att läsa varje morgon och boosta sig själv med inspiration, kärlek och positiva energier. Tacksamhet är ett annat sätt att skapa fantastiska energier inom sig.

Tacksamhet får dina celler att vibrera av fantastiska känslor och energier. Det får dig att stanna i nuet. I just den stunden finns ingenting annat än den känsla du fyller dig med. Det är nästan en obeskrivlig känsla och även obetalbar. Det får tiden att stanna. Ingenting annat är viktigare. Det skapar lugn. Det läker dig.

Det är värt varje sekund att så ofta du kan känna tacksamhet för allt du har omkring dig. Det kan ibland vara lättare att tänka på sådant som man inte har, men låt inte det ta över. Välj dina tankar och ta kontrollen över känslor och energier du har inom dig. Fyll dig med positiva känslor över det du redan har och du kommer automatiskt få ännu mer av det goda, det positiva, av de känslor du faktiskt vill ha inom dig.

När du är tacksam så fokuserar du på vad du har och inte på vad du saknar. Därför känner du dig alltid rik när du är tacksam. Det är när du fokuserar på vad som saknas i ditt liv som du känner dig fattig.

 

Ibland blundar jag bara och låter mitt inre ta fram det som jag just nu känner mig mest tacksam för. Ibland så tar jag fram mitt redan skrivna dokument om allt jag är tacksam för och läser. Det dokumentet är “levande” , jag uppdaterar det regelbundet så att det är alltid är aktuellt och med fokus på det jag vill ha inom mig.

Ibland väljer jag att fokusera på någon person lite extra och idag valde jag min fina pappa som jag alltid saknar och längtar efter.

Som tur är finns min pappa i livet, men vi kan inte ses så ofta då jag valt att bo så himlans långt bort.

Jag hittade de här 30 år gamla korten…

140119 023

När jag såg de här bilderna på min pappa där vi bodde på Smultronvägen 18 i Uddared, Floda så fick den mig att gråta av kärlek och också av längtan. Mitt hjärta expanderar och jag känner enorm tacksamhet. Jag minns så mycket fina saker. Som barn förstår man inte hur mycket ens föräldrar gör för en, man tar nästan allt förgivet…

 

Ibland säger man inte det man vill säga rakt ut till dem man älskar. ibland sparar man på ord och känslor alldeles för länge, så länge att det kanske blir för sent…

Jag vill hylla min pappa idag för att han alltid alltid har funnits för mig. När jag tänker tillbaka har vi alltid haft så kul. Vi skojade alltid, vi lekte alltid, vi spelade spel, vi sportade mycket, mest pingis och badminton, vi spelade kort (och jag fick oftast vinna 😉 ) Han lärde mig klockan, han lärde mig att skriva mitt namn.  jag minns när vi satt där på mitt rum och jag försökte mitt allra bästa. Jag minns att han skrattade för att jag var ivrig och jag ville lyckas direkt. Jag minns att jag sa att jag ALDRIG skulle lära mig klockan. Det gjorde jag faktiskt tillslut, ifall nån undrar 😉 Jag minns inte en enda gång pappa sa nej eller inte orkade. Det vara bara om han möjligen var sjuk, Men jag minns faktiskt en dag då han var sjuk, jag kanske var 7-8 år. Jag ville att han skulle läsa för mig. Fast han snörvlade och hostade och hade feber så sa han inte ens då nej, han läste för mig med hes röst och hängandes utslagen i soffan… Jag minns det som igår. Jag minns den bruna sammets soffan och jag minns att jag satt där och njöt. Min pappa läste ofta för mig. Jag älskade det.  Minns du pappa?

 Vad mer behöver man egentligen än att ha en pappa som läser med inlevelse och lust, som vill vara där han är, med sitt barn och som finns där när man vill sitta i hans knä och lyssna på en saga? Det betyder långt så mycket mer än att just läsa en saga… eller hur?

Här är jag med min äldre brorsa Martin och min systerson “brorsan” Marcus, som jag blev stolt moster till när jag var 1,5 år 🙂 

140119 034

När jag blev äldre och tonåring var jag en “pain in the ass”, haha men pappa fanns där alltid ändå. Han har räddat mig så många gånger, utan att ens veta om det. Det var ingenting jag sa. Men jag visste och jag sparade det i mitt hjärta. Jag tackade dig pappa, fast tyst inom mig.

Det går inte med ord att beskriva hur det känns att veta att ens pappa alltid finns där. Jag känner förstås i skrivande stund lika mycket tacksamhet till min mamma, men idag är det pappa i fokus. Vi är för långt ifrån varandra rent fysiskt nu för tiden, men jag har lärt mig hur jag kan använda mina känslor och föreviga dem inom mig vart jag än är i världen. Jag vill att min pappa ska veta. Jag vill att han alltid ska känna detsamma och att han vet att det känns genom hela universum och hela vägen till Koh Lanta. Jag vill att han ska veta att vi alltid kommer hänga ihop, för alltid i evigheten. Ingenting kan någonsin ändra det. Och när du läser detta pappa, så vet du nu, om du inte redan visste det… 🙂

pappaojag

 

IMG_0924

Vad har du på ditt hjärta? Är det något du vill säga till någon som du kanske håller inne med? jag vill inspirera dig till att skriva, ringa, träffa den personen så att du kan säga allt du vill säga redan idag. Man vet faktiskt aldrig när det är försent.

Övning ger färdighet!

Jag fick öva många gånger innan det kom väldigt naturligt för mig att känna tacksamhet. Det är kanske lättare att känna tacksamhet och kärlek till personer du älskar så börja med det. Övar du mer och mer så kan du snart känna tacksamhet för i princip det mesta du har och upplever varje dag. Ju mer man övar desto starkare känner man också tacksamheten. Om du är en av dem som förstår fördelarna med att meditera men tycker det är svårt, så är denna övning en form av meditation. Där du bara sitter ner i lugn och ro och fokuserar på dina tankar och känslor och stänger ute allt annat så mycket det går. Som sagt, man övar och man blir bättre och bättre på att fokusera på det man vill fokusera på. Du behöver inte sitta i timmar. Det kan räcka med 5 minuter och du har kommit en lång bit på vägen 🙂

Sätt dig ner i 5-10 minuter och testa!

1 – Sätt dig eller lägg dig så bekvämt som möjligt.

2 – Sätt på lite musik som du tycker om och som får dig att må bra. (Om du vill.)

3 – Försök nu att så ärligt och uppriktigt som möjligt finna svar på frågorna nedan

Vad är jag mest tacksam för?

Vad skulle jag kunna vara tacksam för om jag bara ville?

Känn känslan och ta emot belöningen. Det är skönt och befriande att vara tacksam!

4 – Skriv sedan ned de svar som berör dig mest.

5 – Se till att ha en lapp med svaren i din plånbok eller på kylskåpet eller någon annanstans där du blir påmind om dem.

6 – Repetera frågan varje dag så att du övar upp vanan och finner allt fler svar!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *