Naturens kryddor

Efter bootcampen på måndagar passar jag ofta på att gå på Klong Dao marknaden för att handla frukt, grönsaker och kryddor för 3-4 dagar framåt.

Nästa marknadsdag är på torsdagar i Pra Ae (precis där man svänger in till Animal welfare).

Klockan 11 är de i full fart med att packa upp allt, men jag brukar smita in och hitta det jag behöver ändå.

 

Mer och mer använder jag mig av naturens underbara färska kryddor. Några av mina vanligaste kryddor jag brukar ha hemma är dill, limeblad, ingefära, thaibasilika, koreander, vitlök, lök, chili. Jag använder svart eller vit peppar också, helst nymald och sedan jag har lyckats få tag i Himalaya salt, så det blir även lite salt i maten numer också. Jag har vant mig av nästan helt vid salt annars. Men detta underbara naturliga salt har mängder med mineraler som jag tror mig behöva. Bland annat kalcium, magnesium, kalium, sulfat, kisel, järn, zink, mangan, fosfor och selen m.m. Som fettkälla använder jag mest kokosolja och olivolja. (Det är svårt att få tag i så mycket annat här). Brukar köpa Omega 3 som kosttillskott då jag här på Koh Lanta får i mig väldigt lite av den varan i kosten.

IMG_7329

Man kan till och med köpa nyttig snabbmat på marknaden nu för tiden, de dagar då man inte har tid att hacka ihop alla grönsaker själv 🙂 En påse fylld med olika nyhackade grönsaker och svamp, ner i stekpannan och på med lite härliga kryddor. Jo,  jag äter ju protein också. Tonfisk, kyckling eller fisk brukar det bli. Jag köper inget kött själv längre som jag tillagar hemma men då och då kan jag bli sugen om jag är på en bra restaurang på ön, som t.ex. Yang, Lazy days, Red snapper, the frog eller fat monkey.

IMG_7327

Idag hade jag en mysig lunch date med Frida på Kunda i Klong kong. En vegetarisk restaurang. Bra smaker, vällagad mat och supermysigt på baksidan i deras lilla trädgård. Jag beställde ett extra pocherat ägg så jag fick lite mer än bara grönsaker. God sallad, stor portion. Tror att den heter Kundas favorite salad.

IMG_7333

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *