Hur svårt kan det vara att må bra?

Jag hade inte tänkt att läsa, inte tid… inte just nu, inte idag… Jag skulle bara titta lite på inledningen och förorden…

IMG_2570

…och så läste jag läste Peters handskrivna hälsning… ”Kör så det ryker och lycka till med allt”…

 

Jag visste att han menade vartenda ord. Jag tänkte ” vad innebär det för mig just nu?” Kan jag få det att ryka ännu mer? JO det är klart jag kan. Jag mår bra men kan jag må ännu bättre? Hur ska jag få ännu mer ut av mitt liv? Vad har Peter att förmedla till mig och alla andra?

 

Jag fortsatte att läsa förorden skrivna av Danny Saucedo… och skulle bara läsa inledningen också… Sen skulle jag gå och träna… Men det gick inte… Jag blev kvar vid boken. Jag planerade snabbt om och sköt på träningen. Det här kändes viktigare och jag älskar att bli ”tagen i stunden”. Jag lyssnade på mina signaler och låg fint kvar… och började njuta av läsningen och Peters ord.

IMG_2559 2

Jag har plöjt många många böcker om personlighetsutveckling framförallt de senaste 10 åren. Jag har fokuserat på vad som gör oss människor lyckliga, vad som gör mig lycklig. Jag älskar det här ämnet. Mycket är så enkelt, men ibland ändå så svårt. Att Peter dessutom refererar en hel del till träning gör det hela ytterligare mer intressant. Behöver jag ändra mitt fokus, mitt tänk om träning och hur jag mår som allra bäst? Jag blev nyfiken…

 

Jag tänker aldrig ”jaha så här kommer ännu en bok”… NÄ Det är sååå spännande och givande att ta till sig av olika författare, alltid. Jag kan aldrig få nog av litteratur om personlig utveckling och tankeställare om hur jag lever mitt liv och vad jag kan göra för att toppa det, hela tiden utvecklas och må bättre.

 

Jag har fått äran att träffa Peter många gånger på Koh Lanta, jag har varit med på en av hans föreläsningar om kommunikation, vilket självklart (när man känner Peter) var mycket inspirerande och fartfylld. Precis i min smak. Det ska hända grejer. Det ska vara action. Det behöver inte vara krångligt eller svårt, det ska vara roligt och fartfyllt. Ingen prestige.

 

När man träffat Peter, det räcker med en gång, så förstår man att han sitter på värdefulla nycklar och verktyg om vad som får oss människor att må bra. Han lyser och han inspirerar bara genom sin närvaro. Han får nog de flesta,  iaf de som har tentaklerna ute, att växa några centimetrar, att vilja lite mer, att bli en bättre version av sig själv.

 

När Peter säger eller skriver i det här fallet, ”Kör så det ryker och lycka till med allt”, så betyder det någonting. Det är alltid upp till mottagaren att tolka, men jag väljer att tolka in äkthet och omtanke, att han faktiskt menar det han skriver. Att han hejar på mig! 🙂

IMG_2565

Jag kunde inte sluta läsa… Jag blev tvungen att avbryta för att jobba en stund, men på två dagar, samtidigt ganska mkt jobb, så läste jag färdigt boken. Samtidigt som jag slukade texten och dess innebörd, Peters ord, erfarenheter och sammanfattningar från både sitt eget liv och andras försökte jag sakta ner för att det härliga tillståndet jag hamnade i inte drastiskt skulle ta slut. Jag skrattade till för hur skulle jag kunna göra på annat sätt än jag brukar!? Jag bestämde mig för att det var ok att läsa som en ”galenpanna”, helt uppslukad, för att sedan gå igenom kapitel för kapitel igen.. Det är helt ok, man får ju som tur är göra som man vill och så som funkar bäst för en själv.

 

NU kommer jag sätta mig igen och även titta igenom de videoklipp jag inte gjorde under läsningen, läsa citaten igen. Begrunda lite djupare. Eftersom jag plöjt mycket klipp och videos av alla de slag så hade jag redan tittat på några han rekommenderade genom boken, men jag har några kvar att titta igenom som jag är säker på inspirerar och ökar förståelsen ytterligare för bokens innebörd, mål och syfte. Jag ska titta på alla igen och gå igenom kapitel för kapitel igen och “bråka” lite med mig själv. För visst finns det saker att utveckla och förbättra som gör mig till en ännu gladare och livligare prick, det är jag säker på.

 

Jag måste säga att Peter är fenomenal på att lyfta fram de väsentliga delarna i konceptet att bli mer lycklig och må bra. Utan att döma och genom att dela med sig av sina egna lärdomar genom livet. Han får alla ens lärdomar och fumlande i livet att kännas ok. Vi är alla mänskliga. Det viktiga är vad vi gör från nu och framåt och hur vi kan lära av det vi redan gjort och varit med om. På ett enkelt sätt både att läsa och förstå kan du med hjälp av denna bok förändra ditt liv precis så som du vill ha det, precis så stora eller små kliv du själv vill och är redo för.

 

Som vanligt är det upp till läsaren vad man gör med materialet och nycklarna man får serverade. Receptet finns där. Nu är det DU som bestämmer vad du gör med det!

 

Av allt det jag själv läst genom åren inom ämnet så vill jag påstå att allt är samlat här, på ett enkelt sätt. Allt du behöver veta och förstå för att skapa den person du vill vara.

 

Om du inte vet vem du är eller känner dig vilsen… SKAPA själv den du vill vara och börja agera så som att du var den personen. Du behöver inte söka med ljus och lykta, du kan börja skapa redan nu idag…

IMG_2562

Börja med att läs boken och bli inspirerad att ta dig an livet på ett mer positivt och lärande sätt. Läs boken flera gånger. Så många gånger du behöver för att sedan ta action mot nya erfarenhet och lärdomar.

 

Lär dig mer om dig själv för att kunna ta fart på riktigt i livet. Vill du också köra så det ryker? Kom igen, LETS DO IT! 🙂

 

Hur svårt kan det vara att må bra? av författaren och inspiratören Peter Nilsson

STORT TACK Peter. Du är grym!

16229631_10210862763592510_651467890_o

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *