Det verkliga ÄR det overkliga

Tänk om det seriösa och den ibland “gråa”, slentrianmässiga vardagen egentligen inte är verkligheten…

IMG_3828

Tänk om livet inte är så allvarligt som vi tänker att det är…

Tänk om verkligheten är det vi tror är overkligt

Tänk om det underbara inte alls är kort

Tänk om det inte automatiskt kommer dåliga saker som en följd av att bra saker händer

Tänk om livet visst ÄR en dans på rosor

Tänk om man inte alls mister hela stycket för att man gapar efter mycket. För att man vill ha det bästa möjliga av livet….

Tänk om lagom inte alls är bäst!

Tänk om lätt fånget inte alls är lätt förgånget… Tänk om det enkla, lättåtkomliga är det rätta. Tänk om livet faktiskt inte är så svårt…

Tänk om förälskelsen varade mycket mycket längre och inte bara några veckor eller månader…

Tänk om förälskelsen var det verkliga tillståndet och inte bara ett tillstånd som människor omkring lite avundsjukt skrattar åt och kanske tänker att det är ett tillfälligt rus som absolut inte kan hålla i sig. Det vet ju alla att det är så… eller hur? Men tänk igen….

IMG_2067

Vad händer när vi är förälskade? Jo, positiva känslor spirar, vibrerar i kroppen. Våra tankar är ljusa, åh så ljusa och sköna 🙂 . Det är svårt att se något negativt med livet. Allt känns lätt. Fåglarna kvittrar, livet leker, att gå till jobbet är lättare än någonsin, att sätta sig på bussen, tunnelbanan eller i den långa bilkön är roligare och mer bekymmersfritt än aldrig förr. Maten man äter är godare, man äter bara det man behöver eller till om med mindre. Vi blir inte så hungriga när vi är förälskade. Vi äter gärna nyttigt och lätt. Musik man förut inte ens tyckt om är plötsligt fantastisk…. Att ta sig till gymmet eller träningen är superlätt, man vill vara sitt bästa jag, man vill vara stark och attraktiv. Man tar tag i massa saker med enkelhet och glädje. Det är roligt och viktigt att ta hand om sig själv. Axlarna åker bak, ryggen är rak. Stegen är lätta och bestämda. Svårt att vara still. Livet är här. Livet är nu. När man klär på sig kläderna tidigt på morgonen sjunger man och trallar. En ny dag i livet är helt underbart. Man förväntar sig att goda saker ska ske. Man ser fram emot dagen, mot livet, mot framtiden. Livet leker, fåglarna kvittrar… människor ler emot en. Man ler tillbaka. Ler mot hela världen. Det finns inga bekymmer. Det finns inga faror, inga rädslor, inga mörka moln. Man är här och nu. I våra tankar och våra sinnen är vi just här och nu. Ingen annanstans. När vi är förälskade tänker vi inte på dåtid. Möjligen på framtiden som ljus, men största delen av tiden är vi i ögonblicket, just nu. OCH kära ni, det är där vi hittar lyckan. Det är då vi känner, ser, hör, smakar, doftar på livet på ett helt annat sätt. Det är det som ÄR verkligheten. INTE det andra.

Vi styr själva hur livet blir med våra tankar. Vi styr hur dagen blir och hur rolig den blir. Det är bara vi själva som kan ta ansvar för det. Vad vi tänker och hur vi agerar.

IMG_2336

Jag har själv testat och gjort experiment på mig själv genom att tänka/föreställa mig/fantisera/visualisera att jag är förälskad även om jag i “verkligheten”  inte är förälskad. I vårt undermedvetna finns inget som en grå vardag, bara om vi tänker att det är så. Vårt undermedvetna agerar så som våra tankar är och de signaler vi sänder ut med våra tankar. Om jag tänker att jag är förälskad och skickar de signalerna från mina tankar till mina känslor och upplever det med alla mina sinnen, så ÄR jag förälskad och agerar precis som om jag vore det och JA oavsett om det är sant eller inte. Jag hoppar fram och kan inte vänta på nästa dag, kan inte vänta på att få gå upp ur sängen och sätta igång med dagens äventyr. Vårt undermedvetna kan inte skilja på vad som är verkligt eller overkligt, sant eller inte sant. Det kan vi utnyttja. Vårt undermedvetna är fantastiskt. Det är magiskt. Det är så mycket mer än vad vi ens kan föreställa oss.

Vi är fenomenala skapelser och kan skapa vårt liv som vi vill att det ska vara. Vi kan alltså bland mycket annat underbart VÄLJA att vara förälskade. Vi kan vara förälskade i livet, i människor, i våra dagliga sysselsättningar. Vi kan välja att vara förälskade i vad som helst. Vi kan välja att uppleva kärlek och lycka precis när som helst. Alla har någon gång varit förälskade. Det är lätt att plocka fram den känslan. Blunda och tänk på ett sådant tillfälle i livet. Måla upp det, beskriv det, känn det och upplev det som om det vore på riktigt. Alla positiva tillstånd i livet kan vi plocka fram igen och använda när vi visualiserar om hur vi vill leva och ha det. Vi kan välja att varje morgon vakna och bestämma sig för att vara förälskad eller att vara sitt allra bästa jag. Men vi måste tänka tankarna. Vi måste ge det minst några minuter varje morgon. Precis som många vanligen ger massa minuter till att tänka negativa/destruktiva tankar om dagen, jobbet och kanske livet i stort. Kanske till och med om de personer vi älskar mest. Det spenderas mycket tid på negativa tankegångar för de allra flesta. Och vips så har vi en grå vardag att ta oss igenom och snabbt går det också. Veckorna rusar förbi. Livet rusar i hög fart.

När förälskelsen lägger sig är det våra tankar om det seriösa livet och det vi tror är verkligheten som gör sig påmind. Det vi är allra mest vana vid. Vi är programmerade att tro massa felaktiga saker, som att livet inte skulle kunna vara fantastiskt varje dag till exempel.

Jag hör ofta uttrycket “Tillbaka till verkligheten”. Alltså tillbaka till ett liv man tror att man måste leva? Ett tråkigt inrutat liv? Tillbaka till vadå? Tillbaka till ett liv som enligt mig inte alls behöver vara sanningen eller verkligheten. Jag tror inte att alla har en grå och tråkig vardag, inte alls, men det är lätt att vi slänger oss med uttryck som dessa och som faktiskt är rätt så negativ klang på. Det sänder ut negativa vibrationer/signaler i kroppen. Jag skulle aldrig välja att säga så, inte längre. Vi kan själva bestämma hur verkligheten ser ut…

Någon dag ska jag ta tag i att vara lycklig. Just nu hinner jag inte det. Någon dag ska jag ta tag i mina drömmar,  det är inte rätt tid nu. Jag har inte tillräckligt med pengar. Det är egoistiskt. Jag har inte tid just nu. Någon dag ska jag välja positiva tankar. En vacker dag så lever jag så som jag vill leva….Någon dag, en vacker dag…. leder ingenstans, tar dig inte dit du vill. Det är bara nu IDAG som gäller. Vänta inte på att lyckan ska komma. Ta tag i den nu direkt. Den finns gratis inom oss alla i varje stund i livet.

Jag väljer att tänka att jag älskar mig själv, att jag älskar mitt liv, att jag älskar det jag gör. Jag väljer att vara förälskad i livet. Det är ett val jag gör. Det är inget som bara kommer. Jag måste aktivt ta beslut om det. Formulera mig och mina ord. Få dem att kännas äkta. Få mina tankar och känslor att spela tillsammans. Det är värt varje sekund av tid jag lägger på det. Samtidigt som jag väljer det positiva så väljer jag att vägra negativa/destruktiva tankar som kommer i mina tankar. Jag motar bort dem. byter ut dem. Säger till mig själv att det negativa inte är det sanna. Att livet är underbart varje dag är sant. Att hjärtat slår och att kroppen fungerar är en lycka.

Varje dag är jag med om (för andra människor) “overkliga” saker. Att livet är underbart är tydligen inte verkligt för en del… Är det bara ett euforiskt tillstånd att vara förälskad eller är det kanske det som är verkligheten?  Att vara förälskad i livet…då är man lite knäpp eller? Har tappat förståndet. Att heala/läka människor är heller då inte verkligt? Det är väl ändå för bra för att vara sant? Att livet är lätt har vi ju ändå inte fått lära oss. Då har man nog tappat sans och balans? Att göra något man inte kan se eller förstå. Det är galet. Då är man kanske ostabil och en sökare utan mål. Eller?

Att jag under två års tid fått möjligheten att hjälpa flera hundra människor från smärtor, skador, obalanser i kroppen och känslomässiga bekymmer på ibland bara några minuter är något som ibland känns väldigt väldigt overkligt även för mig, men är i allra högsta grad verkligt. Även om det kan ta veckor är det lika fantastiskt. Jag gråter lyckotårar var och varannan dag för att jag äntligen förstått hur enkelt och vackert livet egentligen är, för att jag med mina händer, med mina tankar och kunskaper om vilka frågor jag ska ställa kan få bort spänningar och bekymmer hos mig själv, andra människor och djur. För att jag kan uppleva förälskelse och ha roliga dagar för att jag vet hur vårt undermedvetna fungerar och kan styra mina tankar till att bli min verklighet. Jag har upplevt det själv. Jag vet att det fungerar. Jag har gång på gång ställt mig frågan: Tänk om det jag tror är verkligheten inte alls är det? Tänk om det fantastiska, det omöjliga, det underbara, det lätta är verkligheten. Tänk om vi så enkelt kan läka oss själva? Tänk om det inte alls är konstigt, tänk om det är det mest naturliga och enkla vi kan göra?

Idag vet jag att det är så. Idag vet jag att det lätta är verkligheten. Att det “bara” är att välja. Att mina tankar blir min verklighet. Att det jag tror är sant också blir verkligt.

Vad tror du?

Bild 2 kopia 2

1 comment

  1. Ja Linda! Du har så rätt, de egna valen är det som styr, hur vi själva vill uppfatta vår situation och lyfta fram det positiva och livsbejakande.
    Jag är också förälskad, i livet, min man, mina barn och allt annat jag omger mig med. Det är mina val och jag nästa “spricker” av stolthet och glädje.
    Underbart!
    Kram Carina

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *