Vinn proteinpulver från Myprotein

och mer energi genom att delta i min utmaning!

Utmaningen: Många av oss går omkring med saker som vi borde göra, saker som vi skjuter upp, saker som vi vill men inte tar oss tid till, saker som vi kanske inte vill men måste göra… Vi har ofta många ursäkter (väldigt bra ursäkter förstås) till att det inte görs, skjuts fram eller förträngs. Det kan vara allt i från att ringa “det där jobbiga samtalet”, ta tag i något som du länge tänkt på men inte gjort, små som stora saker. Det är INTE bra för oss att det ligger ogjorda saker och skvalpar här och där… Vi tappar energi, kraft och kärlek till oss själva.

Genom att ta action och ta tag i dessa saker direkt skapar du massa mer energi och glädje. Du känner dig mer nöjd och tillfreds med dig själv. Det bästa man kan göra är att ta action direkt, så fort du kan, helst på morgonen. JUST DO IT! och du kommer bli förvånad över hur snabbt, enkelt och för det mesta smärtfritt det egentligen var. När du skjuter upp saker upplevs de dessutom ofta som mycket tyngre, svårare och jobbigare än vad det är.

Läs gärna ett tidigare inlägg på min blogg för att förstå ännu mer vad jag menar:   http://lindalakohlanta.shapemeup.se/2014/05/21/at-en-groda-det-forsta-du-gor-pa-dagen/

Utmaningen som gäller fram till söndagen den 14 dec. är ta fram något du skjuter på i ljuset och ta action. Du ska sedan maila mig på linda@energylinda.com eller info@energyhealth4you.com och berätta om vad du gjort och hur det känns efter att du gjort det. Jag kommer själv att vara enväldig domare efter mina egna kriterier, tyck och tänk. Vad du har gjort för prestation är hemligstämplat och kommer bara till min kännedom, om du inte gärna vill att jag berättar förstås 🙂

Skicka med din adress i Sverige så att jag kan skicka proteinpulvret hem till dig om du bli vinnaren 🙂

Måste man äta proteinpulver? varför är det bra?

Proteiner är kroppens byggstenar som består av långa sammansättningar av olika aminosyror. Protein utgör stommen i muskler, hormoner, enzymer, hår och senor m.m. Åtta av aminosyrorna är essentiella, detta betyder att kroppen inte kan skapa dessa på egen hand utan de måste tillföras genom kosten.

Proteinpulver-beskuren-750x450

En normalaktiv motionär som äter en regelbunden och varierad kost, får oftast i sig det dagliga proteinbehovet. Allt hänger ju på vilka resultat man är ute efter, alltid. Man måste självklart inte äta proteinpulver, men för mig och många andra är det ett enkelt och faktiskt billigt alternativ att få i sig det man behöver i proteinväg. Utan proteinpulver krävs det lite mer planering och kunskap om vad och när man ska äta.

Proteinbehovet för en motionär är ca 0,8 gram/kg kroppsvikt och dygn. För personer som ägnar sig åt styrkeinriktad träning, är behovet mer än det dubbla, ca 1,7 gram/kg kroppsvikt och dygn. Jag själv försöker alltid ligga på 2 gram/kroppsvikt, men är ju också ganska aktiv och gillar att ha lite muskler. Ett högt proteinintag är positivt för muskelmassan helt enkelt, men innebär inte att det MÅSTE komma från proteinpulver.

Proteinpulver kan även användas om man vill gå ned i vikt för att minimera nedbrytningen av den egna muskelmassan och istället förbruka överflödigt fett. Proteinpulver är alltså inte bara till för att få musklerna att växa och muskler växer heller inte bara för att man äter mycket protein. Man får ju faktiskt jobba och slita lite också för att resultaten ska komma 😉 Som tjej behöver man absolut inte vara rädd för att automatiskt börja växa för att man äter proteinpulver. Det sker som sagt inte så lätt, och är dessutom ett bra kosttillskott och hjälp att gå ner i vikt.

Jag använder proteinpulver i mina shakes på morgonen, före och efter träning, mellanmål och ibland innan jag lägger mig. Om du vill äta proteinpulver som håller över natten och hjälper återhämtning och muskeluppbyggnad är Kasein (långverkande protein) ett bra proteintillskott.

Gå gärna in på Myproteins hemsida och läs om deras produkter samt gilla dem på Facebook 

1 comment

  1. Blir så inspirerad av dig o din blogg!! Ska absolut ta tag i det jag bävar för o bara tänka “just do it”
    Kram!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *